Kitchari er en Ayurvedisk ris-ret som spises meget i sydasien.
Denne ret er blandt en masse gode barndomsminder fra da min mor lavede det når mine søskende og jeg havde fordøjelsesproblemer. Kitchari virker balancerende og udrensende og er et vidundermiddel ved forstoppelse eller diaré. Og intet andet har haft samme effekt på min fordøjelse.
Den er nok den mest simple Ayurvediske ret man kan lave og betegnes også som Ayurvedic detox pga dens egenskaber.
Og så smager Kitchari altså helt fantastisk!
Opskrift
Ingredienser:
2 dl Basmati ris
2 dl Moong dal (afskalede mung bønner)
1 liter vand
1 sp ske olie
2 tsk spidskommen
2 tsk hakket ingefær
1 tsk gurkemeje
2 tsk Himalaya salt
0,5 tsk sort peber
Pynt:
Koriander blade
Lime
Fremgangsmåde:
1. Bland ris og Moong dal i en skål, skyl dem grundigt indtil vandet er klart og lad stå i vand i ca 30 min.
2. Opvarm olien ved middel til lav varme i en gryde
3. Tilsæt spidskommen og rist dem kort
4. Tilsæt resten af krydderierne
5. Tilsæt ris, Moong dal og 1 liter vand
6. Lad det koge ved middel varme indtil vandet fordamper
7. Tjek om risene er kogt igennem. Konsistensen må gerne være lidt som grød.
Sluk for varmen og pynt med friske korianderblade og lime.
Obs: Opskriften giver en god stor portion. Gem resterne i køleskabet og varm op senere i mindre portioner på komfuret ved at tilsætte en smule ekstra vand.
Comments